Natürel’de Doğal Yaşam

TARIM ATÖLYESİ

Öğrencilerimiz okulumuzda sadece oyuncaklar ile oynamayıp; tarım için ayrılan120 m2’lik arka bahçemizde toprağa dokunuyor, kazıyor, tohum ve fide ekiyor, sulayıp bakımlarını yaparak büyümelerini inceleyip sebze ve meyvalar olgunlaşınca da toplayıp mutfak görevlimize teslim ediyor… Böylece yemeklerimizde kullandığımız sebze ve meyvanın nerdeyse hepsini kendi tarım atölyemizden doğal bir şekilde –tarım ilacı kullanılmadan- elde etmiş oluyoruz ve iç huzuru içinde çocuklarımıza yemeklerimizde sunuyoruz….

Ayrıca bu yolla bizler hangi bitkinin ne zaman, ne şekilde büyüdüğünü, büyürken nelere ihtiyaç duyduğunu, gelişirken onları nasıl korumaları gerektiğini yapay yollar ile anlatmıyor; deneyerek ve yaşatarak, 5 duyu organı ile hissederek algılamasına fırsat verip doğal yollarla öğrenmesine fırsat veriyoruz.

Toprak ve suyun bir okul ortamında olmazsa olmazlarından olduğuna inanarak Waldorf Eğitim Ekolü’nün bu yanını keyif içinde , çocuklarımızla bereber eğlenerek okulumuzda uyguluyoruz….

ÇOCUK MUTFAĞI ATÖLYESİ

Yıllar öncesinde okulumuzun ismini koyarken NATÜREL seçmemizin 1 sebebi de çocuklarımıza doğal gıdalar sunma arzumuzdu…

Bunu gerçekleştirirken çocukların da emeğinin geçmesini amaçlayıp , onların boyunda minyatür bir mutfak yaptırıp rahatça sebze, meyvaiarı yıkayabilecekleri, yemek yapımına yardım edebilecekleri , böylece hem eğlenip hem özbakım ve kas becerilerini destekleyebileceğimiz bir atölyemiz oluştu….

Okulumuzdaki ürünleri organik (Sebze, meyve, tavuk,…) seçmemizin yanı sıra yoğurt, tarhana, salça, kurutulmuş biber, cin mısırı, reçel, meyva suları,… hazır alınmayıp  ;  okul mutfağımızda çocuklarımızla beraber yapılmaktadır.

Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısından oluşan menümüz her ay başında velilerimize iletilmekte olup , her gün hangi öğünde ne kadar yedikleri velilerimize yine yazılı olarak raporlandırılmaktadır…. Her yemekten birer numune 24 saat boyunca buzdolabında saklanmaktadır.

Okulumuzda doğum günleri için dışardan hazır pasta kabul edilmemektedir. Mutfak görevlimiz tarafından hafif bir pasta yapılıp çocuklar tarafından süslenerek kutlamalarda ikram etmekteyiz. Böylece hem ne şekilde yapıldığını bilmediğimiz gıdaları vermemekte, hem de gıda alerjisi olan çocuklarımızı korumaktayız.

Zaman zaman da okul mutfağımızda yapıp keyifli sunumlarla süslediğimiz bu yiyecekleri öğrencilerimiz (Tarhana, reçel, turşu, salça, yoğurt,…..) evlerine götürüp ailelerine ikram ekmektedirler…

Bu arada yemeklerimizi güzel havalarda yeşillikler içindeki kamelyamızda bahçe ortamında yediğimizi söylemiş miydik ? J)))))))